Els nostres Olis

Denominació d'Origen Protegida Siurana

La comarca del Priorat no sols destaca per la forta personalitat dels seus vins. El conreu de l’olivera ha estat sempre lligat a les nostres terres i la varietat arbequina n’és la majoritària i la que defineix la personalitat de l’oli.

El Priorat està situat dins els límits de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, una de les denominacions amb més extensió geogràfica, que engloba oliveres des de la zona del Penedès fins a la comarca de la Ribera d’Ebre. Això fa que dins una mateixa DOP s’agrupin olis molt diferenciats entre sí.

Les característiques específiques que afecten a les vinyes, també influeixen directament en les oliveres. El tipus de sòl, el clima i l’orografia particular de la comarca són els trets característics més destacats, i en conseqüència són, junt amb la dedicació de les pageses i pagesos dels nostres pobles, els autèntics protagonistes de la qualitat excepcional de les olives.

En l’antic sindicat de la Cooperativa de la Vilella Alta, fundat el 1933, trobem el Molí Nou de Vinícola del Priorat, on s’hi produeix el nostre oli Molí Nou i Ònix, oli verge extra procedents d’olives arbequines i d’una qualitat excepcional.

I fruit de la unió i el treball conjunt de diverses cooperatives agrícoles del Priorat agrupades en l’Associació d’Oleïcultors, decideixen sumar esforços per començar un projecte comú orientat cap a l’exportació dels nostres olis arreu del món: Oleum Priorat.