Skip to content
Circular 02/2014

CAMPANYA DE LA VEREMA 2014

Recomanacions generals de funcionament

Com cada any s´estan efectuant les visites a les finques pels controls de qualitat del raïm, estat general de la vinya, maduració, excés de carga, estat sanitari i d´altres paràmetres de qualitat.

Segons la situació de la finca anem comunicant al productor les correccions que cal efectuar, si encara si està a temps. A finals d´agost en la reunió informativa de la verema anirem comunicant a cada soci, i per finques, la portada de mostres als serveis tècnics de la Vinícola. Una vegada avisats s´ha de portar mostra cada setmana fins l´ordre de collir.

Cal tenir en compte unes normes bàsiques a l’hora de portar la verema que passarem a detallar i que són d’obligat compliment per tal d’arribar a un bon nivell de qualitat.

El raïm es collirà en caixes que facilitarà la Vinícola, es poden fer servir caixes pròpies sempre que estiguin en bon estat sanitari, també es podran fer servir cabassos quant així ens ho comuniquin els serveis tècnics de la Vinícola.

En cap cas es pot fer arribar el raïm a doll (encerat), en cabassos un dins de l’altre aixafant el raïm, en sac de plàstic o de qualsevol altre material o amb un sistema que no garantitzi que el raïm arribi sencer i en perfecte estat sanitari.

Les caixes s’han de rentar desprès de cada ús. Només s’han d’agafar les caixes indispensables per cada collida, en cap cas emportar-se més caixes de les necessàries.

En el moment de la verema no s’ha de collir raïm del cep que estigui fet malbé, podrit, amb malura, cendrosa o falta evident de color, en el cas del negre. En el cas que les persones que us ajudin a collir siguin desconeixedores de l’estat del raïm se’ls hi ha d’explicar àmpliament per evitar problemes posteriors.

En cap cas s’han de collir els carrolls, que com tots sabem tenen una maduració més tardana, s’avisarà al final de la verema el moment idoni per collir-los. No s’admetran raïms procedents de parres, degut al seu baix grau.

També volem recordar-vos que les pesades de raïm han de ser per finques, varietat i edat iguals, sense barrejar amb raïms procedents d´altres finques amb diferent varietat o edat. El raïm blanc s’ha de separar del negre.

Per poder entrar el raïm al celler, les finques de les quals prové han d’estar correctament registrades, i en el cas de modificacions, altes o baixes per noves plantacions, arrendaments o venda de la finca s’ha de comunicar a les oficines de la Vinícola. La vostra targeta vitivinícola les té la Vinícola que us la retornarà una vegada registrada al seu programa informàtic. Cal tenir en compte el saldo màxim de raïm negre que és pot collir per superfície. (6.000 k. per hect.), en el cas del raïm blanc són 8.000 k. per hectàrea.

Esperem el compliment de totes les recomanacions, ja que ens faran millorar la qualitat del producte final i donaran prestigi a la Vinícola i els seus productors.

Valorem, sobre tot, el sentit de responsabilitat de tots els socis a l’hora de portar un bon producte a la Vinícola. En cas d’incompliment d’aquestes recomanacions es valorarà el raïm amb preus de categories inferiors, la qual cosa comportarà una pèrdua econòmica o es rebutjarà el producte.
El Consell Rector

 

NORMES BÀSIQUES
1- PORTA EL RAÏM AL CELLER QUAN HO INDIQUIN ELS TÈCNICS, NI ABANS NI DESPRÉS.
2- NO PORTIS AL CELLER RAÏM QUE JA VEUS QUE ESTÀ EN MALES CONDICIONS.
3- PORTA EL RAÏM SENCER I EN CAIXES NETES.
4- INFORMA CORRECTAMENT DE LA PROCEDÈNCIA DEL RAÏM, FINCA, VARIETAT, EDAT.
5- SEGUEIX LES INDICACIONS DEL PERSONAL.
6- SI HI HA CUA A BÀSCULA, PREN PACIÈNCIA, ANEM EL MÉS RÀPID POSSIBLE . SOM EL CELLER QUE ENTREM MÉS QUANTITAT DE RAÏM AMB MENYS ESPAI DE TEMPS DE LA D.O.Q. PRIORAT.
7- LA VEREMA ÉS UNA DE LES ÈPOQUES MÉS IMPORTANTS DE L’ANY, GAUDEIX-NE, ESTEM TREBALLANT PER TU.
LA DIRECCIÓ

Publicacions relacionades

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà

Tarda de l’Oli Nou 2019

Apunteu-vos la data: aquest dissabte 30 de novembre arriba la Tarda de l’Oli Nou! Visites al Molí Nou, concurs d’allioli,